Provboende, köp & ägande

Provboende

Ett bra sätt att uppleva Scandinavian Village på är att provbo i en lägenhet hos oss. Genom att spendera några veckor här och ta del av alla de aktiviteter som erbjuds så får ni möjlighet att känna efter om ni trivs hos oss. Maila oss gärna på sales@scandinavianvillage.net så berättar vi mer.

Hitta rätt lägenhet på Scandinavian Village

Vi hjälper er att hitta rätt! Oavsett om ni är ute efter en mindre eller större lägenhet så ger vi er förslag utifrån era sökkriterier. Det enklaste är att fylla i formuläret här på hemsidan, då vet vi vad ni letar efter och kan hjälpa er snabbt.

Budgivning

Priserna på våra lägenheter är satta utefter storlek, skick och läge. Vi jobbar med fasta priser men som alltid finns det möjlighet till förhandling. Lägenheterna säljs oftast fullt möblerade och allt man behöver brukar finnas. Anledningen till detta är att de flesta som säljer inte köper annat boende i Thailand och frakt till Skandinavien är kostsamt.

Renovering

Scandinavian Village har vi in-house renoveringshjälp! Khun Tong och hans team gör allt från småjobb till hela renoveringar. Fastnar ni för en lägenhet ni tycker om läget på men som behöver uppdateras står teamet redo att hjälpa till. Receptionen har en prislista på vad olika arbeten kostar. Man får mycket för pengarna och jobben görs under vår och sommar då vi skandinaver oftast inte är där.

Finansiering

Vårt råd är att ha klart finansieringen redan innan ni åker till Scandinavian Village på visningsresa. Skulle den rätta känslan infinna sig så har ni då möjlighet att agera direkt. Det går inte att belåna den thailändska bostaden, det vanligaste alternativet är att belåna sin permanenta bostad i Sverige.

Säljaren upplyser

Utgångspunkten är att lägenheten säljs i befintligt skick med hänsyn till ålder och pris.

I Sverige arbetar fastighetsmäklare med en så kallad ”frågelista” – ett värdefullt dokument för såväl säljare som köpare. Säljaren fyller här i relevant information om bostaden för att på så sätt upplysa om eventuella brister, gjorda renoveringar etc. Vi på Scandinavian Village har valt att använda frågelista i samband med försäljning. Skulle ni köpa er lägenhet utan att först titta på den så är frågelistan extra värdefull att ha.

Ägande

I Thailand får man inte äga mark på samma sätt som vi är vana vid i Sverige. Det får endast personer med thailändskt medborgarskap göra. Utlänningar är därför normalt hänvisade till att leasa mark på kort eller lång sikt för uppförande av sin bostad.

Vårt i Thailand registrerade bolag, Scandinavian Village Co Ltd, äger genom ett särskilt tillstånd från Thailändsk myndighet, vår fastighet utan inslag av Thailändskt ägande. Genom vårt ägande av aktier i bolaget har vi en i tiden obegränsad tillgång till våra lägenheter.

Här kan vi få hjälp med det mesta

Det finns inget vår fantastiskt hjälpsamma personal inte ordnar! Listan kan göras lång, några exempel är:

 • Transport för alla ändamål
 • Visumansökningar
 • Thailändskt körkort
 • Hotell- och restaurangbokningar
 • Golfbokningar
 • Städning
 • Trädgårdsmästartjänster
 • Underhållsarbeten i lägenheterna
 • Renovering
 • Tvättservice
 • Försäkringar
 • Sjukvård
Snabbanslutning