Våra ägare berättar

Vårt boende på Scandinavian Village 

¨Efter mer än tjugo års resande i alla världsdelar var vi helt inne på att inte skaffa oss ett utlandsboende Vi gillade ju att se nya miljöer i avlägsna delar av världen och såg fram emot att göra så även efter pensioneringen.

I februari 2010, på hemväg till Sverige efter en resa i Sydostasien, besökte vi vänner på Scandinavian Village i Bangsaen Vi stannade som gäster i två dagar och fascinerades av den stora poolen den välskötta anläggningen och den vackra stranden med alla ute serveringar, nästan helt utan inslag av västerländsk turism. Tanken på ett boende i Thailand väcktes och ledde till att vi redan i maj samma år köpte vår lägenhet på Scandinavian Village. Vi har aldrig ångrat vårt köp, utan tillbringat våra vintrar där och njutit av vårt boende.

Morgonen startar vi med att simma två längder i vår 130 m långa pool. Därefter frukost och läsning av våra svenska e-tidningar. Vi lever ett aktivt liv med många andra aktiva människor med bl a vattengympa och annan gympa, går på filmvisningar och golfar på de vackra banor som finns runt Bangsaen.

Genom vårt väl fungerande internet har vi kunnat arbeta på distans både från vår terrass och vid poolen Scandinavian Village ligger i Bangsaen, en lagom stor universitetsstad, nära Bangkok med en härlig strandpromenad med vajande palmer. Staden är ingen turiststad för västerlänningar, utan är en
populär weekendort för Bangkokbor. Närheten till Bangkok gör att man med lätthet med flyg eller tåg kan besöka närliggande asiatiska länder.
Vi njuter varje gång vi kommer ner till vår välskötta anläggning med den professionella personal, som tar hand om och sköter den på ett så fint sätt.¨

Eva och Christer C305

”Vi hedder Charlotte og Henrik Pedersen og blev introduceret til Scandinavian Village gennem venner i 2017 hvor vi var udstationeret i Singapore. Efter at have besøgt SV et par gange blev vi positivt overrasket over det sociale sammenhold samt de mange muligheder for aktiviteter der var på området. Samtidig var lejlighederne vi så på virkelig dejlige og velindrettede, så vi endte med at købe B305 senere i 2017.

Vi har ikke fortrudt et øjeblik og nyder vejret, samvær med de smilende lokale mennesker, den dejlige Thai mad samt de gode venner vi har fået blandt naboerne på SV. Vi glæder os hvert år til at komme tilbage.”

Charlotte och Henrik B305

”Vi pleide alltid  i alle år å ferie  på senhøsten på Canari- øyene. Men Da vår sønn Stian giftet seg med kone fra Thailand var vi i deres bryllup i Kon Ken . Dette var  tidlig i Januar 2010 og vi ble veldig fasinert av landet og klimaet på Vinteren.

De neste 3 årene  la vi ferien til Januar/februar og besøkte blant annet SV på en tur i  2013 hvor vi besøkte et vennepar som hadde leilighet her. Året etter var vi på Visningstur som endte med at vi kjøpte en 3- roms leilighet. I utgangspunktet hadde vi bestemt at vi ‘Aldri’ skulle eie noe ferieleilighet i andre land. Men etter et 5 ukers besøk  på SV i Januar/februar  i 2014 så kunne vi ikke motstå det å ha et slik paradis å reise til. Vi overtok i oktober 2014 og har aldri en dag angret på den beslutningen. Vi pleier å dele året i 2 sesonger.

Vi reiser ned i oktober og hjem til Julefeiring i Norge for så å returnere til Thailand i Januar for 2 nye måneder.

Vinterklimaet er herlig i Thailand.  Som et bevis på vår tilfredshet så  kjøpte vi en større leilighet i 2022 og  prøvde da å være sammenhengende fra oktober til Mars – altså 5 måneder – De 5 månedene blant gode naboer gikk så altfor fort.

Vi  håper at vi med dette kan friste andre Norske til å ‘Prøvebo’ på SV i kommende sesong.”

Per og Zorica C304

¨Vi har bott på Scandinavian Village i 15 år. Det HAR VARIT 15 HÄRLIGA ÅR med många nya vänner och upplevelser. En av fördelarna med SV är att vi inte bor på en turistort utan i Bangsean, en liten stad med stort universitet och sjukhus, vacker strandpromenad och ett otal besöksvärda restauranger.

En annan för oss stor fördel är att det finns en organisation som sköter om och ser till din lägenhet när du inte är där. Vi ville bo i en gemenskap med många aktiviteter och framförallt motionsaktiviteter. Det finns något för alla. Allt ifrån golf, tennis, friskis & svettis gympa, simning, boule, bridge till intressanta föredrag och trevliga biokvällar. Att leva ett aktivt vardagsliv i värme och ljus förlänger livet.¨

Karin och Hakon B402

”I 18 år har vi ägt vår lägenhet på Scandinavian Village och kan inte tänka oss ett bättre och skönare sätt att tillbringa de svenska vintermånaderna på. Förutom alla ordnade aktiviteter som golf, olika gympapass, utflykter, bridge mm mm är det underbart att bara sitta under markisen/fläktarna på terrassen och läsa/njuta en lång frukost med exotiska frukter av alla de slag, gå ner och ta en uppfriskande simtur i poolen och kanske få en glad pratstund med några grannar. Den sociala gemenskapen är stark och det finns många ”lekkamrater” att hitta på roliga saker med.

Vår egen restaurang har jättegod mat men vill man ha ombyte finns det ett brett utbud av olika typer av restauranger nere i Bangsaen. Det är alltid spännande att åka in till Bangkok några dagar men många intressanta resmål i de asiatiska grannländerna ligger inte heller långt bort”

Catharina och Jack B204

”Vi råkade av en tillfällighet se en annons om Scandinavian Village, blev intresserade och reste dit följande höst som provboende. Vi hade en fin period på ca 3 veckor. Vi tyckte det var rätt för oss och återvände följande säsong och bestämde oss; ”här vill vi tillbringa den svenska vinterperioden”.

Sedan 2004 har vi varit på Scandinavian Village varje år och ofta 4 – 6 månader utan att resa till Sverige. Vår familj har kommit i princip varje säsong och har t o m rest hit på sommaren ibland.

Vi tycker om klimatet, alla skandinaviska grannar, aktiviteter som golf, bridge, vattengympa, organiserad, lättillgänglig gymnastik/träning, tennis, boule mm. Utflykter till sevärdheter runt i Thailand – både organiserade i grupp och som vi själva har ordnat. 

Vi uppskattar också den service av olika slag som Scandinavian Village tillhandahåller; städning, tvätt, reparationer etc –  men också hjälp och stöd i mer specifika thailändska frågor och också hjälp och stöd i sjukvårdsfrågor (läkare, sjukvård, tandvård). Den tillsyn av vårt boende som Scandinavian Village gör under vår tid i Sverige är ovärderlig.

Det finns mycket att tillägga, men sammanfattningsvis; Scandinavian Village och Bangsaen är rätt plats för oss! Ingen turistort utan det ”riktiga” Thailand!”

Monica och Hans B502

¨Vi är oftast på Scandinavian Village mellan oktober och mars. Det vi tycker så mycket om är:

Fantastiskt väder, varmt och skönt även när solen inte skiner från klarblå himmel. Kvällarna är underbara med temperatur sällan under 25 grader.

Trevlig stämning på anläggningen vilket gör att man lätt får nya vänner som man kan umgås med på ett otvunget sätt.

Närheten till Bangkok och dess flygplats gör att man kan uppleva storstaden och lätt göra utflykter till angränsande länder.

Golfen är en viktig fritidssysselsättning för oss och det finns många golfbanor i närområdet.  Scandinavian Villge har dessutom tävlingar varje vecka för både damer och herrar. Det ordnas månatligen andra tävlingar såsom scramble och partävlingar.

Från Bangsaen kan man göra utflykter till öar såsom Koh Sichang, Koh Samet och Koh Chang där man under en eller några dagar kan njuta av strandliv i underbara miljöer.

Vi rekommenderar med glädje Scandinavian Village!¨

Jan och Ann-Christine B501

Varför skall man bo på Scandinavian Village?

Vi köpte vår lägenhet C303 våren 2010. Vi har tillbringat samtliga vintrar sedan dess, 5 – 6 månader. Innan vi köpte vår lägenhet så hade vi hus i Frankrike men upptäckte snart att vintrarna var för kalla på Rivieran. Vintrarna i Thailand är ju underbara.

Vad finns att göra på Scandinavian Village?

Vi har en pool  som är drygt 125 meter lång där man kan utöva olika vattenaktiviteter som att simma och vara med på vattengympa. Vi har ett gym fullutrustat med maskiner och dessutom ett flertal olika gympapass i olika svårighetsgrad. Vi har 2 tennisbanor, boulebanor, puttinggreen samt övningsfält för träning av chippning samt bunkerspel. Golftävlingar samt golfutflykter arrangeras 5 dagar/vecka. Efter alla dessa aktiviteter kan det vara skönt att gå på vår egen massageavdelning och koppla av.

Vi har egen restaurang där man kan beställa såväl thairätter samt internationella rätter. Vi har även ett antal fester per säsong.

Detta var ju ett axplock av grejer man kan göra på Scandinavian Village och fylla sina dagar med.

Som ni förstår har vi trivts jättebra på Scandinavian Village och kan verkligen rekommendera att komma på en visningsresa och skaffa Er en egen uppfattning av detta fantastiska ställe.

Mia och Mats C303

¨17 herlige år på SV startet i 2006 med google søk.

Vi bestilte 3 døgn på SV før vi fortsatte til Pattaya, Jomtien, Phuket, men vi ble raskt mett på tett turisme og returnerte til SV for 2 ukers opphold.

Kjøpte først C205 på 72m2 som ble bygget ut med +30m2. Etter 2 år ble det PH C601 på 250m2 i 8 år, med mange besøk fra barn og 5 barnebarn. Barnebarna ble eldre og resulterte i mindre besøk, så vi solgte PH og kjøpte C205 84m2 i 2017 som vi totalt renoverte.

Det beste med SV er det sosiale og mange nye venner. Daglig fysisk aktivitet i basseng, Fitness Center og sykkelturer har vært en gave for helsen. SPA, massasje, tilgjengelig sykepleier, leger og sykehus i nærområdet har gitt oss Security helsemessig.

God mat og drikke til en billig penge ga oss en økonomisk gevinst de 4-5 måneder vi har vært på SV årlig. Kort avstand til Bangkok med førsteklasses hoteller og champagne bruncher er bonus.

SV er en super investering for høy livskvalitet og lengre liv!!¨

Elin og Roald C205

”Vi har nu haft vår lägenhet i mer än 20 år. Trots att vi inte spelar golf, har vi aldrig ångrat vårt köp. Anläggningens fantastiska koncept tilltalar oss. Det är en trygghet att veta,  att varje gång vi återvänder till lägenheten, är den i samma skick som när vi lämnade den. Detta, tack vare vår duktiga personal.

Sysselsättning finns alltid: den stora poolen, boulebanor, tennisbanor, gym, massage och restaurang gör att vi aldrig är sysslolösa. Närheten till shopping och lätthet till utflykter och resor samt umgänge med vänner, är också en bidragande orsak till att vi  alltid längtar hit!

Vi hoppas kunna få uppleva detta i många år till!”

Eva och Frans B301

Snabbanslutning